Hollád

Somogy megye

Hírek, közlemények, állás

ÜgyintézésHírek, események

Ha ide kattint, a település működését érintő aktuális híreket, közleményeket találja meg. Itt vannak azok a programok is, amikre várjuk a lakosságot.

tovább »

 


 

TájképKépek Holládról

Ha ide kattint, településünkről találhat néhány jól sikerült fotót. Az "idegenek" számára egyfajta felfedezést kínálunk ezzel, az itt lakók számára pedig képekben is megmutatjuk, milyen szép helyen élhetnek.

tovább »

 


 

ÁllatorvosHétvégi állatorvosi ügyelet

Ide kattintva az aktuális hétvégi orvosi ügyelet beosztását találja, természetesen az elérhetőségekkel együtt. Frissítés: minden héten pénteken vagy szombaton.

tovább »

Honlapajánló

Balatonszentgyörgy »

Tikos »

Vörs »

Keszthely »

Marcali »

Marcali Portál »

Vasúti menetrend »

Hírkereső »

Közösségi

Cikkek

Jogerőre emelkedés közlése

Tájékoztatom az ügyfeleket arról, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal, mint első fokú vadászati hatóság, 2016. június 3. napján kelt és 2016. június 6-án közzétett SOH/21/1226-2/2016. számú, a 14-350160-410 kódszámú vadászterület határát megállapító határozata
2016. július 7. napján jogerőre emelkedett a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény (Ket) 73./A. § (1) bekezdésének a) pontja alapján, mivel ellene az érintett felek fellebbezést nem terjesztettek elő.

A hirdetmény letölthető innen.

Tájékoztatás szabadtéri tűzgyújtás szabályairól

2015. március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014.(XII5.)BM rendelet, amely szabályozza a szabadtéri tűzgyújtás feltételeit is. Ennek megfelelően általában tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabállyal, önkormányzati rendelettel külön meghatározott esetekben és feltételekkel megengedik.
Hollád Község Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörébe tartozik a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.
A képviselő-testület megalkotta az 4/2015.(III.20.)önkormányzati rendeletét, mely 2015. év április hó 1. napján lépett hatályba. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a fenti rendelet az országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alól nem ad felmentést.

A rendelet a ezen a honlapon, valamint a Nemzeti Jogszabálytárban (www.njt.hu) megtekinthető.
Belterületen szabadtéri égetés
(komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék)
az év teljes terjedelmében – keddtől – szombatig 9,00-19,00 óra között a 4/2015.(III.20.)önkormányzati rendeletben foglaltak betartásával ENGEDÉLYEZETT.


További tájékoztatás: http://somogy.katasztrofavedelem.hu/hirek/4025-a-szabadteri-tuzgyujtas-szabalyai


Kérem a fenti tájékoztatóban foglaltak szíves tudomásul vételét.

Hollád, 2015. április 1.

Hollád Község Önkormányzat
Képviselő-testülete

 

Áramszünet

Tisztelt Ügyfelünk!

Folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében

2014. november 6-án 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig

Hollád község teljes területén áramszünet lesz.

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését!
A balesetek megelőzése érdekében felhívjuk figyelmét, hogy az áramszünet ideje alatt hálózathoz csatlakoztatott áramfejlesztőt használni csak az E.ON-nal megkötött - a leválasztás feltételeit tartalmazó - üzemviteli megállapodás előírásai szerint szabad. Ezzel kapcsolatos bejelentéseit a 06-93/503-533 telefaxon várjuk. A tervezett üzemszünetekről internetes oldalunkon tájékozódhat.

Ügyfélfogadás július 1-jén

TÁJÉKOZTATÓ
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hivatal ügyfélfogadási rendje az alábbi napokon a következők szerint változik:

- 2014. július 1-én kedden a hivatal - tekintettel a köztisztviselői napra - zárva tart.

Köszönjük megértésüket!

Török Csilla sk.
jegyző

Bölcsődei beíratás

Tisztelt Szülők!

A Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ értesíti az érdekelt szülőket, hogy 2014. május 5. és május 9. között a 2014-2015-ös nevelési, gondozási évre beíratás céljából, a bölcsőde naponta 8-16 óráig várja a kedves szülőket.

Bölcsőde címe: 8700 Marcali, Katona József u. 3.

A bölcsőde a Marcali Kistérség valamennyi (38) településéről fogadja, a gyermekeket.
Azoknak a szülőknek (törvényes képviselőknek) az érdeklődését várjuk a fenti időpontban, akik gyermeküket 2014. 09. 01. és 2015. 08. 31. közötti időszakban szeretnék a bölcsődébe beíratni. A felvétel ezen időponton kívül egész évben folyamatos, de az év közben jelentkezőket csak férőhely megüresedés esetén áll módunkban felvenni.

A Bölcsőde azon családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését biztosítja, akiknek szülei napközbeni ellátásukról, munkavégzésük, munka erőpiaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt nem tudnak gondoskodni.
A beiratkozáshoz szükség van a gyermek születési anyakönyvi kivonatára, a lakcím igazolására, valamint a szülő lakcímkártyájára, valamint (amennyiben van) munkáltatói igazolásra.

A felvételi kérelem benyújtásának formái:
- a helyszínen történő kitöltéssel
- az intézmény honlapjáról a kérelem letöltésével és postán történő elküldésével.

A beíratással kapcsolatban személyes tájékoztatást kaphatnak ezen a telefonszámon: 85-312-412 (Böröcz Józsefné bölcsődevezető).
A Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ honlapján (www.szocialiskozpont.hu) további információkat kaphatnak a bölcsődei ellátásról.

HartalKatalin
SZESZK igazgató

Hollád község hivatalos települési honlapja. Minden jog fenntartva.