Hollád

Somogy megye

Hírek, közlemények, állás

ÜgyintézésHírek, események

Ha ide kattint, a település működését érintő aktuális híreket, közleményeket találja meg. Itt vannak azok a programok is, amikre várjuk a lakosságot.

tovább »

 


 

TájképKépek Holládról

Ha ide kattint, településünkről találhat néhány jól sikerült fotót. Az "idegenek" számára egyfajta felfedezést kínálunk ezzel, az itt lakók számára pedig képekben is megmutatjuk, milyen szép helyen élhetnek.

tovább »

 


 

ÁllatorvosHétvégi állatorvosi ügyelet

Ide kattintva az aktuális hétvégi orvosi ügyelet beosztását találja, természetesen az elérhetőségekkel együtt. Frissítés: minden héten pénteken vagy szombaton.

tovább »

Honlapajánló

Balatonszentgyörgy »

Tikos »

Vörs »

Keszthely »

Marcali »

Marcali Portál »

Vasúti menetrend »

Hírkereső »

Közösségi

Cikkek

Lakossági fórum

Hirdetmény

lakossági fórum megtartására és partnerségi egyeztetés lefolytatására (a Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet készítésének  előzetes tájékoztatási szakaszához)

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény bevezette az „arculati kézikönyv” és a „településképi rendelet” fogalmát, és előírja a települési önkormányzatok részére ezen dokumentumok elkészítését.
Ezúton tájékoztatom a Tisztelt lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Hollád község Önkormányzata a 314/2012.(XI.08.) Korm. rendelet alapján a Településkép Arculati Kézikönyvének és az új településképi rendeletének készítését megkezdi.
A fenti dokumentumok összeállításához adat- és információgyűjtési céllal, a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében – a településfejlesztési és településrendezési eszközök, valamint a településkép védelmével kapcsolatos dokumentumok készítése során alkalmazandó partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendelet alapján - az Önkormányzat lakossági fórumot tart, melyre Tisztelettel meghívja az érdeklődőket.
A lakossági fórum időpontja: 2017. december 5. (kedd) 13 óra
A lakossági fórum helyszíne: Hollád, Községháza
A fórum keretében tájékoztatást adunk a kézikönyv és a rendelet készítésével kapcsolatban.
Az önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt, helyi lakost, valamint gazdálkodó szervezetek, érdekképviseleti és civil szervezetek, egyházak képviselőit.
Az Arculati Kézikönyv, követendő példák felmutatásával, közérthető formában ad ajánlásokat az építkezőknek, a minél kedvezőbb településkép megvalósulása érdekében. Az arculati kézikönyv a Partnerek ajánlásai és javaslatai alapján kerül összeállításra, így annak kidolgozásában mindenki részt vehet. A közös munkában kérjük aktív részvételüket, várjuk javaslataikat és véleményüket!
Kérjük, foglalják össze röviden, vagy készítsenek fotókat, rajzokat arról, hogy
• Mit jelent Önöknek Hollád, mint település? Mi az, amit Önöknek Hollád jelképez, mitől érzi úgy, hogy Önnek Hollád az otthona? Ön szerint mire lehet büszke Hollád lakossága?
• A településen melyek azok az elemek (épület, építmény, természeti érték, tájkép, műalkotás) amelyek értékesek Önöknek?
• Önök szerint milyen változások szükségesek Hollád település arculatában?
Kérjük, keressenek régi fotókat Hollád épített és természeti értékeiről, a település múltjának arculatáról, házairól, utcáiról, tájképéről! A bemutatott képekről másolatot készítünk.
A névvel és címmel ellátott javaslataikat, véleményüket kérjük, hogy 2017. december 6-ig juttassák el papír alapon vagy elektronikusan az Önkormányzati Hivatal elérhetőségeire:
• Cím: Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonszentgyörgy, Berzsenyi u. 91.
• Email cím: muszak [kukac] balatonszentgyorgy [pont] hu
Együttműködésüket és segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel: Mózes Marianna polgármester

Influenza elleni oltások

ÉRTESÍTEM A LAKOSSÁGOT, hogy a háziorvosi rendelőbe megérkeztek az influenza elleni oltóanyagok!

A kedvezményezettek (60 év felettiek, a krónikus betegségben szenvedők, a gyermekvállalást tervezők, várandósok, bizonyos munkakörökben dolgozók, valamint sertés- és baromfitartással foglalkoztatott személyek) ingyenesen igényelhetik ezeket!

A kedvezményezett körbe nem tartozók térítés ellenében igényelhetik az oltóanyagot.

Az oltásra rendelési időn belül kerül sor!

Dr. Darabont Ferenc háziorvos

Hétfőn elmarad a rendelés

Július 24-én, hétfőn a rendelés ELMARAD!
Receptírás ezen a napon LESZ!

Helyettes orvos:
DR. BELINA CSABA - Balatonberény
Időpontkérés (kötelező): 85/377-668
Sürgős esetben hívható: 30/190-1644

Dr. Darabont Ferenc háziorvos

Háziorvos nem rendel

Április 25-től (kedd) 28-ig (péntek) a rendelés szabadság miatt elmarad!
A balatonszentgyörgyi rendelőben az ápolónő 27-én 9.00 és 12.00, 28-án 8.00 és 14.00 óra között ott lesz.
Helyettes orvos:
DR. BELINA CSABA - Balatonberény
Időpontkérés (kötelező): 85/377-668
Sürgős esetben hívható: 30/190-1644

Dr. Darabont Ferenc háziorvos

Földművelésügyi értesítő

Az Országos Főállatorvos 1/2017. számú határozata

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 42. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján meghoztam az alábbi határozatot:

Bővebben: Földművelésügyi  értesítő

Hollád község hivatalos települési honlapja. Minden jog fenntartva.