Hollád

Somogy megye

Hírek, közlemények, állás

ÜgyintézésHírek, események

Ha ide kattint, a település működését érintő aktuális híreket, közleményeket találja meg. Itt vannak azok a programok is, amikre várjuk a lakosságot.

tovább »

 


 

TájképKépek Holládról

Ha ide kattint, településünkről találhat néhány jól sikerült fotót. Az "idegenek" számára egyfajta felfedezést kínálunk ezzel, az itt lakók számára pedig képekben is megmutatjuk, milyen szép helyen élhetnek.

tovább »

 


 

ÁllatorvosHétvégi állatorvosi ügyelet

Ide kattintva az aktuális hétvégi orvosi ügyelet beosztását találja, természetesen az elérhetőségekkel együtt. Frissítés: minden héten pénteken vagy szombaton.

tovább »

Honlapajánló

Balatonszentgyörgy »

Tikos »

Vörs »

Keszthely »

Marcali »

Marcali Portál »

Vasúti menetrend »

Hírkereső »

Közösségi

Cikkek

Földtulajdonosi közgyűlés

A Somogy Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdasági Főosztály Földművelésügyi Osztály SOH/21/1162-2/2016. sz. határozatával megállapított 14-350150-410 kódszámú Vadászterület Földtulajdonosi Gyűlését az alább megjelölt helyre és időre, az alábbiakban megjelölt napirendek megtárgyalására és a velük kapcsolatos határozatok elfogadására összehívom:
- A földtulajdonosi gyűlés helye: Balatonszentgyörgy, Művelődési Ház
- A földtulajdonosi gyűlés ideje: december 30., 10:00 óra
- A földtulajdonosi gyűlésen szavazásra jogosultak nyilvántartásba vétele a fenti helyen és a fenti napon 8:00 órától 10:00 óráig tart.


További információ a hirdetményben olvasható, amely letölthető innen.

------------------------------------------------------------------

HVB határozat

A honlapról letölthető a "HVB határozat nemzetiségi képviselő lemondása miatt megüresedett mandátummal kapcsolatosan" Word dokumentum, jobbra fent a "Hirdetmények" menüpont alatt.

------------------------------------------------------------------

Jogerőre emelkedés közlése

Tájékoztatom az ügyfeleket arról, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal, mint első fokú vadászati hatóság, 2016. június 3. napján kelt és 2016. június 6-án közzétett SOH/21/1226-2/2016. számú, a 14-350160-410 kódszámú vadászterület határát megállapító határozata
2016. július 7. napján jogerőre emelkedett a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény (Ket) 73./A. § (1) bekezdésének a) pontja alapján, mivel ellene az érintett felek fellebbezést nem terjesztettek elő.

A hirdetmény letölthető innen.

Tájékoztatás szabadtéri tűzgyújtás szabályairól

2015. március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014.(XII5.)BM rendelet, amely szabályozza a szabadtéri tűzgyújtás feltételeit is. Ennek megfelelően általában tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabállyal, önkormányzati rendelettel külön meghatározott esetekben és feltételekkel megengedik.
Hollád Község Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörébe tartozik a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.
A képviselő-testület megalkotta az 4/2015.(III.20.)önkormányzati rendeletét, mely 2015. év április hó 1. napján lépett hatályba. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a fenti rendelet az országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alól nem ad felmentést.

A rendelet a ezen a honlapon, valamint a Nemzeti Jogszabálytárban (www.njt.hu) megtekinthető.
Belterületen szabadtéri égetés
(komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék)
az év teljes terjedelmében – keddtől – szombatig 9,00-19,00 óra között a 4/2015.(III.20.)önkormányzati rendeletben foglaltak betartásával ENGEDÉLYEZETT.


További tájékoztatás: http://somogy.katasztrofavedelem.hu/hirek/4025-a-szabadteri-tuzgyujtas-szabalyai


Kérem a fenti tájékoztatóban foglaltak szíves tudomásul vételét.

Hollád, 2015. április 1.

Hollád Község Önkormányzat
Képviselő-testülete

 

Áramszünet

Tisztelt Ügyfelünk!

Folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében

2014. november 6-án 08:00 órától várhatóan 16:00 óráig

Hollád község teljes területén áramszünet lesz.

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését!
A balesetek megelőzése érdekében felhívjuk figyelmét, hogy az áramszünet ideje alatt hálózathoz csatlakoztatott áramfejlesztőt használni csak az E.ON-nal megkötött - a leválasztás feltételeit tartalmazó - üzemviteli megállapodás előírásai szerint szabad. Ezzel kapcsolatos bejelentéseit a 06-93/503-533 telefaxon várjuk. A tervezett üzemszünetekről internetes oldalunkon tájékozódhat.

Hollád község hivatalos települési honlapja. Minden jog fenntartva.