Somogy és Zala vármegyékben az Országos Mentőszolgálat által üzemeltetett alapellátási ügyelet

2023. november 1-jén

indul el!

Ez Holládot a következőképpen érinti:

TELEFONON

A legfontosabb, hogy a mentők elérhetősége NEM VÁLTOZIK, azaz életveszély esetén továbbra is a 112-es számot kell hívni!

Hétköznap 16.00 óra után, illetve hétvégén, ünnepnapokon nem életveszélyes betegség esetén a hívandó telefonszám a 1830 lesz! Itt először az irányítószámot kell beütni a telefon billentyűzetén, majd a mentésirányító segítséget nyújt és szükség esetén küldi az ügyeletes orvost. (Ha rosszul ítéli meg valaki a saját vagy egy beteg állapotát és mentőre van szükség, az operátor mentőt küld.)

FONTOS: a 1830-as szám hívásakor Hollád irányítószáma, a 8731 megadása esetén a rendszer a Somogy vármegyei mentésirányítást kapcsolja. Mivel a település Zala megyéhez tartozik, kérni kell az átkapcsolást Zala megyébe!

SZEMÉLYESEN

Az ügyeleti ellátásban NINCS és nem is értelmezhető a területi ellátási kötelezettség, így bárhová lehet személyesen fordulni! Nyílván a holládi lakosoknak (amennyiben lakhelyükön vannak) célszerű a legközelebbi, keszthelyi alapellátást igénybe venni (Keszthely, Ady Endre u. 2.). Hétköznapokon 16.00 és 8.00 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon folyamatosan rendelkezésre állnak – mint eddig is!

Összefoglalva: 2023. november 1-jétől a személyes segítségnyújtás igénybevétele esetén SEMMI nem változik, a korábban megszokottak szerint működik a rendszer.

Telefonos segítségkérés esetén hétköznapokon 16.00 és 8.00 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon a 1830-at kell hívni!