Hollád

Somogy megye

Hírek, közlemények, állás

ÜgyintézésHírek, események

Ha ide kattint, a település működését érintő aktuális híreket, közleményeket találja meg. Itt vannak azok a programok is, amikre várjuk a lakosságot.

tovább »

 


 

TájképKépek Holládról

Ha ide kattint, településünkről találhat néhány jól sikerült fotót. Az "idegenek" számára egyfajta felfedezést kínálunk ezzel, az itt lakók számára pedig képekben is megmutatjuk, milyen szép helyen élhetnek.

tovább »

 


 

ÁllatorvosHétvégi állatorvosi ügyelet

Ide kattintva az aktuális hétvégi orvosi ügyelet beosztását találja, természetesen az elérhetőségekkel együtt. Frissítés: minden héten pénteken vagy szombaton.

tovább »

Honlapajánló

Balatonszentgyörgy »

Tikos »

Vörs »

Keszthely »

Marcali »

Marcali Portál »

Vasúti menetrend »

Hírkereső »

Közösségi

Cikkek

Településképi rendelet véleményezése

Értesítem a tisztelt lakosságot, illetve Partnereket, hogy Hollád Község Önkormányzata döntést hozott településképi rendeletének elkészítésére vonatkozóan.

A rendelet tervezete ide kattintva érhető el!

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet értelmében az önkormányzat lefolytatja településképi rendeletének elkészítéséhez a partnerségi egyeztetését.

Hollád Község Önkormányzata Képviselő-testületének a településképi rendelet készítéssel összefüggő partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 10/2017. (X.20.) számú rendelete 3.§ szerinti Partnerek az eljárások véleményezési szakaszában javaslatot, észrevételt tehetnek,
valamint véleményt nyilváníthatnak.

A településrendezési eszközök tervezett módosításának előzetes tájékoztatási anyaga letölthető az önkormányzat honlapjáról www.hollad.hu, vagy megtekinthető helyben az önkormányzatnál kifüggesztve.

Észrevétellel, véleménnyel az alábbi ún. Partnerek élhetnek: Hollád Község lakossága, a holládi ingatlantulajdonosok, továbbá a véleményezési eljárásba esetenként meghívott civil- és gazdálkodó szervezetek; vallási közösségek, intézmények és magánszemélyek, továbbá az illetékes I. fokú építésügyi hatóság.

A véleménynyilvánításra az Önkormányzat lakossági fórumot is szervez: 2020. február 27-én 9.00 órától

Helyszín: Hollád Község Önkormányzatának tárgyalóterme

8731 Hollád, Fő u. 16.

A véleménynyilvánítás határideje: 2020. február 27-tól március 6-ig.

Javaslatot, észrevételt tenni a megadott véleményezési határidőben a polgármesterhez címzett, írásban benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott véleményben lehet, ill. / vagy a polgarmesterhollad (kukac) gmail (pont) com e-mail címre.

Tisztelettel várjuk a közreműködni kívánók véleményét és részvételét!

Kabai Gergely sk. polgármester


 

Ügysegéd ügyfélfogadás

Tájékoztatom T. Ügyfeleinket, hogy a MARCALI JÁRÁSI HIVATAL ügysegédének ügyfélfogadási ideje HOLLÁD településen az alábbi:

DARVAS ÉVA ügysegéd KEDDI NAPOKON 8.00 órától 10.00 óráig

Helye: Hollád Község Önkormányzata
8731 Hollád, Fő u. 16.

Török Csilla címzetes főjegyző

 


 

Fúrt és ásott kutakkal kapcsolatos tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján a 72/1996. (V.22.) Korm. rendelet, amely tartalmazza a kutak létesítésével, fennmaradásával, üzembe helyezésével kapcsolatos szabályokat, további módosításokon fog átesni. A módosítások következtében változni fog az ásott és a fúrt kutakkal kapcsolatos üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem eljárási szabályai.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint az Alkotmánybíróság döntésére figyelemmel a Kormány jelenleg már két intézkedést is tett:

- azért, hogy a 2018. december 31-i határidő letelte senkit ne érintsen hátrányosan, az Országgyűlés elé beterjesztett törvényjavaslat értelmében a kötelező bírságkiszabás alóli mentességi időszak 2020. december 31-ig meghosszabbodna;

- ezzel egy időben előkészítés alatt áll és 2019-ben várhatóan megvalósul egy olyan átfogó módosítás, amely illegális kutak engedélyeztetésére speciális eljárást tartalmaz.

A jogszabály változások hatályba lépéséig kérjük mindenki türelmét az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatban. A változásokat követően tájékoztatást fogunk közzé tenni a további teendőkkel kapcsolatban.

Balatonszentgyörgy, 2018. november 28.

Török Csilla címzetes főjegyző

Hirdetmény

Tisztelt Lakosság!

A képviselő-testület 4/2018 (X.31.) számon megalkotta a szociális tűzifa igényléssel kapcsolatos rendeletét, az ehhez tartozó kérelmet le lehet tölteni innen, a kérelmeket 2018.év december hó 15.napjáig lehet benyújtani.

Mózes Marianna polgármester

Hollád község hivatalos települési honlapja. Minden jog fenntartva.